Bazos.cz - Inzerce, inzeráty
... prodej pro každého
Co: Lokalita: Okolí: km Cena od: - do:
Hlavní stránka > Zvířata > Psi > Inzerát č. 192203876

Pejsek Rolf

- [9.10. 2024]
Smazat/ Upravit/ Topovat

Pejsek Rolf - 1
Pejsek Rolf - 2
Pejsek Rolf - 3
Pejsek Rolf - 4
Pejsek Rolf - 5
Pejsek Rolf - 6
Pejsek Rolf - 7
Pejsek Rolf - 8
Pejsek Rolf - 9
Rolf, Rolfík, Temný rytíř - překrásný černočerný exemplář německého ovčáka. Velký tělem, ale uvnitř je to pořád ještě tak trochu psí mimino. Má laskavé srdce a i přes to, co si ve svém krátkém životě s lidmi zažil nepěkného na ně nezanevřel. Obecně můžeme říct, že má lidi rád, je na ně zvědavý a rád navazuje kontakt. Velmi kontaktní a společenský pes.
Není to žádný namachrovaný samec, nemá potřebu si na lidech něco dokazovat. Je tvárný a se správným přístupem (nátlak, síla ani korekce nejsou potřeba) rád a ochotně spolupracuje.
Na to jak je velký, je poměrně ohleduplný. Pamlsky si bere pěkně, nemusíte se bát o prsty – první plus. Na lidi skáče především při vítání, ale jeho energie se dá převést jiným směrem. Každopádně to sem tam zkusí, je třeba na to být připravený, snažit se tomu předcházet a naopak odměňovat a upevňovat chvíle, kdy je všema čtyřma nohama na zemi.
Je motivovatelný na žrádlo. Když máte jídlo v ruce, sám nabízí sednutí a jídlo se vám nesnaží ukrást (další velké plus u velkého psa!). Pokud žere krmení, na lidi nevrčí, nechá si zapnout/odepnout vodítko. O hračky má zájem, ale jen když jsou v pohybu nebo když se o ně taháte. Jakmile hračka „umře“ nebo ji člověk pustí, přestane ho to zajímat. Pokud by nový majitel chtěl kořistnický pud rozvíjet, určitě to taky půjde. Je velmi učenlivý (baví ho to) a přirozeně chytrý.
Na vodítku tahá a to poměrně hodně. Je to velký silný pes, který neměl v životě moc příležitostí objevovat svět – a tak se to snaží teď dohnat. Momentálně tahá jen chvíli po vypuštění z kotce, většinu procházky už dokáže jít snesitelně. Jako všechno, i tohle je otázka tréninku a času, aby tahání vymizelo úplně.
Cizí psi ho zajímají. Reaguje na ně hodně vzrušivě, ale to je dáno spíše nedostatkem zkušeností a nejistotou, není na ně zvyklý, než skutečnou agresivitou. Nový majitel musí počítat, že s ním bude muset v tomto směru zapracovat, aby se Rolf naučil se psy komunikovat „slušně“. Spíše ho velmi zajímají, ale odvolat od nich se dá.
Rolfa velmi zajímají pachy. Na procházce je schopen chytnout stopu a držet se jí i několik minut. Při čichání je systematický, ověřuje, když stopu ztratí, dokáže se na ni vrátit, nespěchá. Myslíme, že na stopy/mantrailing či jiné pachové práce by byl perfektní.
Nemá reakci na střelbu, což je pro výcvik další plus. Nemá ani velké lovecké sklony – když „vypíchnul“ z křoví bažanta, nechal se bez problémů odvolat. Takže další plus.

Jakého majitele Rolfík hledá?
Určitě aktivního člověka, který mu dopřeje dostatek pohybu a mentálního zaměstnání. Je to ovčák, pracovní pes. Potřebuje někoho, kdo k němu bude přistupovat s respektem (někoho, kdo nečeká, že když je to ovčák, bude člověka hned automaticky poslouchat na slovo, prostě to musí být člověk, který chápe, že se to Rolf musí nejdřív všechno naučit), ale zároveň bude schopen od začátku nastavit jasné mantinely a bude důsledný. Rolf -rok a půl, 40kg, černý německý ovčák. Je očkovaný, odčervený, kastrovaný, či

Jméno:

Veronika

Telefon:

731... zobraz číslo

Lokalita:Mapa747 05 Opava

Vidělo:

11 lidí

Cena:

2 000 Kč
Uživatel
Všechny inzeráty a hodnocení uživatele
OblíbenéPřidat do oblíbených
SpamOznačit špatný inzerát
Chybná kategorieOznačit chybnou kategorii inzerátu
TiskVytisknout inzerát
FacebookSdílejte na Facebooku
MailDoporučit kamarádovi
PodobnéVyhledat podobné inzeráty

Kontaktovat inzerenta emailem

Kontaktovat emailem může pouze ověřený uživatel.
Ověření je zdarma.

Vaše telefonní číslo *





©2024 Bazoš - Inzerce, Bazar Psi
Nápověda, Dotazy, Hodnocení, Kontakt, Reklama, Podmínky, Ochrana údajů, RSS,

Inzeráty Zvířata celkem: 48477, za 24 hodin: 2625

Mapa kategorií, Nejvyhledávanější výrazy
Země: Česká republika, Slovensko, Polsko, Rakousko