Bazos.cz - Inzerce, inzeráty
... prodej pro každého
Co: Lokalita: Okolí: km Cena od: - do:
Hlavní stránka > Zvířata > Psi > Inzerát č. 191904169

Fenka Luna

- [2.10. 2024]
Smazat/ Upravit/ Topovat

Fenka Luna - 1
Fenka Luna - 2
Fenka Luna - 3
Fenka Luna - 4
Fenka Luna - 5
Luna - krásná, chytrá, nohatá a velmi energická a neúnavná fenka x border kolie. Všechno ji zajímá, všechno chce prozkoumat, očichat. Energii by mohla rozdávat. Je velmi bystrá a nic ji neunikne. Také má skvělý čich a vyčenichá vše - hodila by se i na nosework či stopy. Je povahově moc hodná a hodí se i k dětem. Miluje házení míčků, klacků a přetahovací uzly. Je velmi chytrá, umí si například otevřít dveře - to se naučila za dva dny odkoukáním. Bojí se bouřky a petard a většího hluku, hlavně typu střelby.

S ostatními psy je v pohodě, pokud jsou v pohodě i oni, vyzývá je většinou ke hře, ale pokud jsou agresivní, rozhodně si nenechá nic líbit. Kočky má tendenci prohánět, hlavně když se dají na útěk.

"Miluje" ostatní zvířata, hlavně ty v pohybu, které by mohla "pást" a prohánět. Určitě by byla skvělým ovčáckým psem pod správným vedením, má na to talent - hejno slepic o 30 kusech shání dohromady a kachny zahnala do kachníku během pár minut, aniž by k tomu byla vedena.

Zná základní povely jako: sedni, zůstaň, čekej, ke mě, dej pac - nicméně ani zdaleka nejsou stoprocentní a je nutno stále na nich pracovat, pořád zkouší, jestli je to myšleno vážně. Přes pamlsky ale funguje perfektně.

Miluje procházky a pobyt venku celkově, výlety na hory a do přírody si užívá.
Doma je hodná, nic neničí, je čistotná, umí odpočívat. Když je doma sama, zpočátku chvíli štěká, ale pak se uklidní a dobu o samotě většinou prospí. Je ráda s člověkem a vyžaduje pozornost. Na zahradě, pokud se ji člověk nevěnuje (např. házení míčku) se dožaduje přístupu k domácím zvířatům, aby je mohla "pást" a to dost intenzivním štěkáním, což vydrží opravdu dlouho.
Rozhodně se hodí k velmi aktivnímu člověk, spíš k ženě, kvůli jejímu komplikovanějšímu vztahu k mužům, jelikož k nim nemá příliš důvěru, často se jich bojí a vyjíždí po nich (byla v rodině u "spoluobčanů", kde byla bita a nějaký muž musel bít jak ji, tak i ženu a děti, ty má tendence "bránit"). Na vodítku netahá, ale vyjíždí po autech, motorkách, cyklistech a běžcích.

Luna by byla opravdu ideální jako přímo pastevecký pes někam na statek s ovečkami nebo aspoň pro sportovně založeného člověka, který by s ní dělal agility nebo canicross. Prostě super akční člověk.

Luna - jeden rok, 20kg. Je očkovaná, odčervená, kastrovaná, čipovaná.
Na svůj nový domov čeká v Dolní Lutyni, tel.: 731 089 709 - pište nejprve sms.
Zájemci o adopci pište si o adopční dotazník na docasnapece@seznam.cz.
Adopční poplatek 2000 Kč.

Jméno:

Veronika

Telefon:

731... zobraz číslo

Lokalita:Mapa735 31 Karviná

Vidělo:

49 lidí

Cena:

2 000 Kč
Uživatel
Všechny inzeráty a hodnocení uživatele
OblíbenéPřidat do oblíbených
SpamOznačit špatný inzerát
Chybná kategorieOznačit chybnou kategorii inzerátu
TiskVytisknout inzerát
FacebookSdílejte na Facebooku
MailDoporučit kamarádovi
PodobnéVyhledat podobné inzeráty

Kontaktovat inzerenta emailem

Kontaktovat emailem může pouze ověřený uživatel.
Ověření je zdarma.

Vaše telefonní číslo *





©2024 Bazoš - Inzerce, Bazar Psi
Nápověda, Dotazy, Hodnocení, Kontakt, Reklama, Podmínky, Ochrana údajů, RSS,

Inzeráty Zvířata celkem: 48704, za 24 hodin: 2642

Mapa kategorií, Nejvyhledávanější výrazy
Země: Česká republika, Slovensko, Polsko, Rakousko