Bazos.cz - Inzerce, inzeráty
... prodej pro každého
Co: Lokalita: Okolí: km Cena od: - do:
Hlavní stránka > Zvířata > Drůbež > Inzerát č. 183788949

Holokrčka černá

- [6.4. 2024]
Smazat/ Upravit/ Topovat

Holokrčka černá - 1
Holokrčka černá - 2
Holokrčka černá - 3
Holokrčka, slepice nevšedního vzhledu a skvělých vlastností

Jejím typickým znakem je neopeřený, esovitě prohnutý krk, proto se této slepici říká holokrčka. Je chována jako ušlechtilé nosné plemeno s roční snáškou až 200 vajec.

Plemeno vznikla na Balkánském poloostrově a do dnešní podoby byla vyšlechtěno na počátku minulého století. Její vejce mají nažloutlou skořápku.Chová se v několika barevných rázech: bílém, žlutém, červeném, modrém, krahujcovitém a koroptvím.
Holokrčky jsou velmi oblíbené v zemích svého původu, tedy v Rumunsku a Maďarsku. V našich drobnochovech se příliš nevyskytují, i když se jedná o velmi otužilé, rychle rostoucí slepice, dobré nosnice, které se hodí k výkrmu na maso.
 Ale kdo tohle plemeno pozná blíž, bude je milovat. Holokrčky jsou klidné, přítulné slepice a dobré nosnice. Třeba hmotnost kohouta je kolem 3 kg. Je skoro jako brojler, má na sobě hromadu kvalitního a dobrého bílého masa. V chovech slepic vždy převládají kohoutci, dva tři prodáte a ostatní jdou u nás na pekáč. Dalším kladem je snáška a slušně nesou i v zimě. A snášejí poměrně velká vejce, zvláště druhým rokem. Protože mají málo peří i na spodu trupu a na stehnech, po spaření vřelou vodou je lze rychle oškubat.“
Holý krk napomáhá termoregulaci
Holokrčky nejsou na výstavách moc vidět, ale když se objeví, je o ně mezi diváky zájem. Ten jejich holý červený krk působí opravdu nevšedně. Je však důležitým regulátorem tělesné teploty a slepice se tím pádem dobře vyrovnávají s velkými vedry. Slepičky ztvárňují vzor robustního a odolného plemene, co se teplotních změn a výkyvů počasí týče.
Holý krk tedy není známkou citlivosti.
Chov holokrček
Je příjemnou záležitostí, protože slepičky jsou velmi klidná a tichá zvířata, která se ráda nechají ochočit. Toto okrasné plemeno vám přinese užitek i v podobě vajíček. Holokrčky snášejí kolem 200 vajec s hmotnosti 55 g. Barva skořápky se pohybuje v odstínech od krémových po bílé. Největší snášku Vám poskytnou holokrčky černého zbarvení. Nová krev dovezena z Rumunska

Jméno:

Josef Houžvička

Telefon:

608... zobraz číslo

Lokalita:Mapa463 43 Liberec

Vidělo:

308 lidí

Cena:

30 Kč
Uživatel
Všechny inzeráty a hodnocení uživatele
OblíbenéPřidat do oblíbených
SpamOznačit špatný inzerát
Chybná kategorieOznačit chybnou kategorii inzerátu
TiskVytisknout inzerát
FacebookSdílejte na Facebooku
MailDoporučit kamarádovi
PodobnéVyhledat podobné inzeráty

Kontaktovat inzerenta emailem

Kontaktovat emailem může pouze ověřený uživatel.
Ověření je zdarma.

Vaše telefonní číslo *





©2024 Bazoš - Inzerce, Bazar Drůbež
Nápověda, Dotazy, Hodnocení, Kontakt, Reklama, Podmínky, Ochrana údajů, RSS,

Inzeráty Zvířata celkem: 44176, za 24 hodin: 2381

Mapa kategorií, Nejvyhledávanější výrazy
Země: Česká republika, Slovensko, Polsko, Rakousko